
پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر کتاب «مجموعه مقالات همایش ملی تبارشناسی و سیر تحول نقد هنر در ایران» را در 288 صفحه منتشر کرد
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر، انتشارات این پژوهشکده کتاب «مجموعه مقالات همایش ملی تبارشناسی و سیر تحول نقد هنر در ایران» را منتشر کرد.
در این کتاب آمده است: پرسش از چیستی نقد بهطور عام و نقد هنر بهطور خاص پرسشی بنیادین و بحثبرانگیز است که پاسخهای متنوع و موشکافانهای را دريافت میکند. امروزه شمار قابلتوجهی از پژوهشگران به موازات مطالعات و پژوهشهای تاریخ هنر و زيباییشناسی، به نقد هنر روی آوردهاند، اما به نظر میرسد هیچ توافق فراگیری درخصوص ماهیت نقد و بهويژه نقد هنر، در میان منتقدین هنر نتوان یافت.
تبارشناسی به مثابه سنت و روشی فلسفی در مطالعه خاستگاهها و زمینههای شکلگیری وضعیت فرهنگی و اجتماعی معاصر، یکی از راههای بازخوانی و بررسی جريانها و رویکردهای جدید نقد هنر است؛ روشی که با مطالعه علل و عوامل پیدایش و روند تحولات رویدادهای هنری و نقد آنها، فهم چالشها و تبیین مسائل و پاسخ به پرسشهای امروز را ممکن میسازد.
نویسندگان مقالات در این مجموعه تلاش کردهاند تا خاستگاهها و زمینههای شکلگیری و همچنین وضعیت نقد هنر در ایران را بررسی و تحلیل نمایند.
کتاب حاضر شامل ده مقاله پژوهشی به شرح ذیل است:
-ضرورت نقد در حوزه هنر و ادب (گشودگی اثر و حفاظت از ذات هنر)/حسن بلخاری قهی
ـ نقد اخلاقی در سرآغاز هنر تئاتر در دوره قاجار و مبانی فکری ـ فلسفی آن؛ تحلیلی تبارشناختی/شهاب پازوکی
ـ نقد تکزبانی حاکم بر نقد هنری/ مجید پروانهپور
ـ فراتحلیل جایگاه نقد هنر در مقالات فصلنامهها؛ مطالعه موردی: مقایسه مقالات دهه 1390 فصلنامههای علمی ـ پژوهشی با فصلنامههای علمی ـ ترویجی در رشته هنر/ مریم پیکری علمداری
ـ درآمدی بر شکلگیری و سیر تحول نقد آثار هنرهای تجسمی ایران از 1320 تا 1357/ ادهم ضرغام و الناز دستیاری
ـ تأثیر نقد فلسفه دکارت در شکلگیری نظریههای نوین پدیدارشناسی: رویکردی به ادراک چندحسی معماری معاصر ایران/ نیّر طهوری و محمدامین شریفیان
ـ ساختاردهی نقد هنری برپایه رویکردهای اخلاقی/ پرناز گودرزپروری
ـ گفتمان مسلط بر نقد سینما در ایران/ عبدالحسین لاله
ـ هنرهای سنتی؛ بازتابی از نقدِ زندگی اجتماعی/ مهران هوشیار و عبدالکریم عطارزاده
ـ نگاهی به روند تحول زمینهها و رویکردهای نظری و فلسفی نقد هنر و ادبیات/ حسینعلی نوذری
«همایش ملی تبارشناسی و سیر تحول نقد هنر در ایران» به همت پژوهشکده هنر و با دبیری علمی حسن بلخاری قهی در پاییز سال ۱۴۰۰ برگزار شد.
علاقهمندان برای تهیه کتاب میتوانند به روشهای زیر اقدام کنند:
خرید حضوری: تهران. خیابان ولیعصر. بالاتر از تقاطع امام خمینی. نبش کوچه حسن سخنور. شماره ۲۹.
خرید غیرحضوری:
-
سفارش از طریق تارنمای پژوهشکده به نشانی aria.honar.ac.ir
-
سفارش تلفنی ۹۲-۶۶۹۵۶۱۹۰-۰۲۱ داخلی ۱۲۱