اخبار > در دومین اجلاس لیانگژو، چین میزبان رئیس فرهنگستان هنر شد


  چاپ        ارسال به دوست

به‌منظور توسعه دیپلماسی فرهنگی و هنری دو کشور ایران و چین

در دومین اجلاس لیانگژو، چین میزبان رئیس فرهنگستان هنر شد

رئیس فرهنگستان هنر، به همراه دو تن از اعضای پیوسته این فرهنگستان، به‌عنوان سفیران فرهنگی و هنری، به دعوت وزارت فرهنگ چین، در دومین اجلاس لیانگژو شرکت کردند.

 

به گزارش روابط‌ عمومی فرهنگستان هنر، در دومین اجلاس لیانگژو که از 25 تا 27 نوامبر ۲۰۲۴، در شهر هانگژو، یکی از میراث‌های جهانی یونسکو، برگزار شد، مجید شاه‌حسینی، رئیس فرهنگستان هنر، با همراهی محمدعلی رجبی و عبدالحمید قدیریان، از اعضای پیوسته این فرهنگستان، شرکت کرد و درباره گسترش تعاملات فرهنگی و هنری دو کشور به سخنرانی پرداخت.

او، در ابتدا، ضمن قدردانی از دعوت به این اجلاس، اظهار کرد: همه به این نکته واقفیم که بدون توجه به فرهنگ و هنر و ارزش‌های انسانی اصیل خلق‌شده در آثار هنری، هیچ تحولی در جهان کنونی در مسیر توسعه و رشد رخ نخواهد داد. در روایت علمی، ادبی، فرهنگی و هنری کشورهای مختلف، مرزهای جغرافیایی و سیاسی نمی‌توانند سد راه ارتباط و گفت‌وگوی سازنده بشوند.

شاه‌حسینی، در ادامه، درباره تعاملات دو کشور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران و کشور چین با سابقه همسایگی تمدنی و سپس با سابقه عمیق همکاری‌های اقتصادی و سیاسی و فرهنگی، به‌درازای تاریخ، یعنی از بیش از 2هزار سال پیش تا کنون، همواره بر حفظ اصالت و معنای فرهنگ خود تأکید کرده و الگویی ارزشمند از همکاری‌های خردمندانه بر اساس اصول مشترک بر جای گذاشته‌اند.

رئیس فرهنگستان هنر، با نقد دیدگاه غربی، به سخنان خود ادامه داد و افزود: امروزه، در اوضاع سیاسی و فرهنگی، در جهانی به سر می‌بریم که عناصر هستی‌بخش حیات‌ِ بشری، همچون فرهنگ و هنر، مثل دیگر نهادها، در معرض تحمیل ارزش‌ها و ایدئال‌های غربی است و در تمام عرصه‌های هنر و فرهنگ نگاه تمدنی و ریشه‌دار شرقی حذف شده و زاویه‌دید پست‌مدرن جای آن را گرفته است و در هر عرصه‌ای تنها آنچه غربی‌ها می‌پسندند هنر تلقی می‌شود و غیر آن را سنت می‌نامند. در عمل، نگاهشان به هنرْ موضعی، آن هم در تعریف حداقلی‌اش، است و قدر و منزلت آن را، چنان‌که باید و شاید، نمی‌دانند. بر این اساس، هنر باید در راهی گام بردارد که ارزش‌ها و پسندهای غرب می‌خواهد.

او، در تکمیل سخنان خود، ادامه داد: خوش‌بختانه، در غرب آسیا، به‌ویژه در کشور من، جمهوری اسلامی ایران، پس از انقلاب اسلامی، این دیدگاه غربی در معرض انتقاد شدید بوده و مسیر حرکت جامعه ایرانی، برخلاف آن الگوهای غربی، برگرفته از ارزش‌های والای انسانی تمدن مشرق‌زمین و دین مبین اسلام است و تمام گونه‌های درخشان هنر، در جامعه ایران معاصر، در آمیزش تمام با ارزش‌های دینی و انسانی، به جایگاهی والا دست یافته‌اند. به قول سعدی، شاعر نام‌دار ایران: هنرمند هر جا رود قدر بیند و بر صدر نشیند. هنر چشمه زاینده است و دولت پاینده.

مجید شاه‌حسینی افزود: ما معتقدیم فرهنگ و هنر ارکان اصلی رشد و توسعه بشر امروزی است و هیچ محوری مهم‌تر از هنر نیست. ما تلاش برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های نهفته هنر به‌منظور تقویت آرمان‌ها و ارزش‌های مشترک را امری ضروری می‌دانیم و ضمن اعلام آمادگی در این امر، لازم می‌دانیم فراتر از آن برویم و با بهره‌گیری از هنر، صدای مظلومان جای‌جای جهان به‌ویژه ستم آشکار بر ملت لبنان و فلسطین و پهنه پُر از درد و آلام مردم غزه و فلسطین را به جهانیان برسانیم.

او، در پایان، گفت: ضمن اعلام آمادگی فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد پل ارتباطی محکم و پایدار میان هنرمندان مشرق‌زمین و خاورمیانه، پیشنهاد می‌دهم نمایشگاه آثار هنری در کشورهای مسیر «یک کمربند، یک جاده»، به‌صورت دوره‌ای دوسالانه، تشکیل شود و امیدوارم با استقبال شما، نیکانِ فرهنگی و هنرشناس، نیز مواجه شود.

شایان ذکر است اجلاس لیانگژو را شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳، در مراسم افتتاحیه سومین مجمع همکاری بین‌المللی «یک کمربند، یک جاده»، به‌عنوان کنفرانسی سالانه برای تسهیل گفت‌وگو بین کشورها و مناطق کمربند و جاده، پیشنهاد داد. این رویداد با هدف ارتقای احترام متقابل و زیستی هماهنگ بین تمدن‌های جهان، از طریق گفت‌وگوهای عمیق، برگزار می‌شود.

 

 


٠٨:٤٥ - سه شنبه ٦ آذر ١٤٠٣    /    شماره : ١٠٩٥٢    /    تعداد نمایش : ٤٣



خروج




اخبار