اخبار > کارگاه تخصصی »دیالکتیک زبان و تصویر؛ تأملی در فلسفه تاریخ‌نگاری هنر«برگزار شد


  چاپ        ارسال به دوست

کارگاه تخصصی »دیالکتیک زبان و تصویر؛ تأملی در فلسفه تاریخ‌نگاری هنر«برگزار شد

پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر، کارگاه تخصصی »دیالکتیک زبان و تصویر؛ تأملی در فلسفه تاریخ‌نگاری هنر« را برگزار کرد.

به گزارش روابط‌‌ عمومی پژوهشکده هنر، این پژوهشکده کارگاه تخصصی »دیالکتیک زبان و تصویر؛ تأملی در فلسفه تاریخ‌نگاری هنر«را با سخنرانی ابوالحسن فیاض انوش، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان، در روز دوشنبه 26 آذرماه 1403 به‌صورت برخط برگزار کرد.

در این کارگاه ابتدا شهاب پازوکی عضو هیئت علمی پژوهشکده هنر و رضا افهمی، دبیر علمی همایش ملی نظریه‌های تاریخ‌نگاری و تاریخ هنر ایران، توضیحاتی نسبت به سلسله کارگاه‌های همایش مزبور ارائه کردند.در ادامه فیاض انوش، دانشیار گروه تاریخ دانشگاه اصفهان بحث خود را با عنوان «دیالکتیک متن و تصویر» آغاز کرد.وی در ابتدا با مروری بر مفاهیم متعددی که از واژه دیالکتیک وجود دارد مشخص کرد که آن مفهومی از دیالکتیک در این کارگاه مد نظر است که در فلسفه افلاطون مطرح بوده و دارای دو جنبه دیالکتیک استعلایی و دیالکتیک نزولی است. بحث با تاریخچه استفاده از تصویر (نقاشی و عکس) در تاریخ مکتوب بشر ادامه یافت و به ظرفیت‌ها و محدودیت‌های تصویر برای بازنمایی تاریخ پرداخته شد.

فیاض تاکید کرد علیرغم تسهیلاتی که تصویر به عنوان شاهد تاریخی برای برخی حوزه‌های تاریخ‌نگاری مانند حوزه تاریخ خرد ایجاد می‌کند، همچنان متن مکتوب اصلی‌ترین و قوی‌ترین رسانه تاریخ‌نگاری محسوب می‌شود. وی خاطر نشان کرد که دیالکتیک متن و تصویر در حوزه تاریخ‌نگاری هنر بهترین تجلی خود را می‌یابد و در تاریخ نگاری هنر ایرانی اسلامی تاریخ خوشنویسی بارزترین تجلی‌گاه این نوع دیالکتیک را به نمایش می‌گذارد.

بخش پایانی کارگاه به سؤالات شرکت‌کنندگان اختصاص داشت. این بخش فرصتی بود تا علاقه‌مندان نظرات و سؤالات خود را مطرح کنند.

 


٠٩:٤٨ - شنبه ٨ دی ١٤٠٣    /    شماره : ١٠٩٩٩    /    تعداد نمایش : ١٠٦



خروج